04-7708887

משככי כאבים – האם זאת מגפה?

הסכנות שבמשככי כאבים
מגפת משככי הכאבים

מה עושים עם הכאב הזה, לקחת משככי כאבים או לא??

השבוע שוב יצאה כתבה על כך שאנחנו כחברה משתמשים יותר ויותר במשככי כאבים. קוראים לזה כבר "מכת מדינה" ובארה"ב מדובר על עשרות שנפטרים מדי יום כתוצאה משימוש ייתר במשככי כאבים, בגלל כאבי גב, ברכיים וכו'. זו אכן נהיית בעיה רצינית.

אז מה עושים?

ידע הוא כוח! הכירו את התרופות, על היתרונות ועל החסרונות שלהן:

בגדול אפשר לחלק את משככי הכאבים הכאב ל-3 סוגים עיקריים:

1.אופיטים/נרקוטיקה. הכתבה המדוברת עסקה בעליה בצריכה של תרופות אלו בעיקר – מדובר על תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית ותפקידם להקל על כאב חזק מאוד. כמו מורפיום הניתן לפצועים בשדה הקרב, הן ניתנות במצבים של פציעות קשות, התאוששות מניתוחים וכאב המופיע כתוצאה ממחלת הסרטן. תרופות אלו מופקות מצמח הפרג (ממנו מופקים גם ההרואין והאופיום). היתרון שבהן הוא שהן "חזקות". החיסרון – ממכרות. וככל שתשתמש יותר, כך תצטרך להגדיל את המינון ויהיה קשה יותר להשתחרר מהן. סם במרשם. שמות מוכרים: טרמדקס, טרג'ין,פרקוסט, טרמדול ועוד.

2. NSAID's– או בעברית: נוגדי דלקת לא סטרואידים. לפי שמן אנחנו מבינים שתפקידם הוא להוריד את עצמת הדלקת והכאב הנובע ממנה. רב התרופות ניתנות במרשם אבל ללא מרשם ניתן למצוא גם את האדוויל הירקרק והחמוד או נורופן האדמדם. מה טוב בהן? הן לא ממכרות והן יכולות להקל על כאבים לא חזקים. מה הבעיה איתן? הן יכולות לגרום לכאבי בטן קשים, ולאחרונה נמצא שהשימוש בהן מעלה את הסיכון לפגיעה בשריר הלב. אפילו שימוש נקודתי של שבועיים-שלושה מעלה את הסיכוי לכך. שמעת את זה, אדויל? תרופות מוכרות: ארקוקסיה, סלקוקס, אתופן, וולטרן, אביטרן ועוד.

3. פרצטמול – משפחת תרופות להקלה על חום וכאב. אקמול, דקסמול, מוסקול ועוד. מיועדת לכאבים קלים יותר, וככל הידוע כרגע (בדגש על כרגע) אין לה תופעות לוואי קשות הידועות לנו, אבל בכל מקרה לא כדאי להשתמש הרבה. במקרים אורתופדים רבים נמצאה יעילה יותר ממשפחת ה-NSAID's, כמו כאבי ברכיים וגב תחתון.

עכשיו שאנחנו יודעים את כל זה, חשוב להבין משככי כאבים מתנהגים כמו סמים. כשהכאב ממושך, נתחיל בקלים ובהדרגה נעבור לכבדים. במה זה תלוי? כמובן שגם בסיבה לכאב, אבל הרבה בנו – ובדרך בה אנו בוחרים  להתמודד עם הכאב .

אז מה אפשר לעשות כדי שלא להזדקק למשככי כאבים חזקים?

לא מאמין שלא אמרתי את זה כבר בתחילת הכתבה, אבל פעילות גופנית, פעילות גופנית ושוב פעילות גופנית. כמה? מומלץ באופן יומיומי ובמינון המתאים למצבכם, ובשביל להבין את המינון הזה – פנו לפיזיותרפיה, זה המקצוע שאמון על החיבור הזה בצורה הטובה ביותר. לפעילות הגופנית איכויות רבות בהורדת כאב כרוני, ובסיוע בכאב הנובע ממחלות רבות וקשות אחרות, וגם בהורדת הסטרס (מכל סיבה שהיא) שמתחזק את הכאב טוב טוב בעצמו.

אם אתם מחפשים פתרונות מידיים יותר בנוסף לפעילות הגופנית – קרח יכול לסייע בהורדת כאב ודלקת, חימום גם הוא יכול להקל על כאב, שימוש במשחות שונות – טראומיל, בנגיי וכו'. עדיף להימנע מאלו המכילות חומרים פעילים, אפילו שהן רק בשימוש חיצוני, כי בשימוש הממושך גם הן יכולות לפגוע בכבד ובכליות. תקראו טוב מה שכתוב על האריזה. משחות על בסיס פלפל חריף או מנטה יכולות הן בחירה טובה.

אלכוהול במידה זה רעיון נהדר (במידה – כי כמו שאומרת חברתי סימונה, כל הפרזה היא הגזמה), עיסוי יכול להקל על הכאב, שוקולד, סקס וצחוק טוב ידועים כמשחררי אנדורפינים, שזה המורפיום הטבעי שהגוף מייצר בעצמו, וזה בריא, חוקי ולא ממש ממכר, אפילו שתמיד בא עוד מזה…

ועוד משהו – קחו אחריות על הטיפול בעצמכם.

יש הרבה טענות נגד הרופאים שהם "דוחפים" את התרופות הנוראיות האלו. רב הרופאים הגיעו למקצוע כדי באמת לעזור לאנשים והתרופות האלו הן הדרך הכי מהירה לעזור לכאב, וכשבא אליך מטופל שסובל מאוד עכשיו, נו אתם יודעים, אתה רוצה לעזור, אתה רק בן אדם…

אז גלו אחריות ותדרשו מהם עוד פתרונות יצירתיים לכאב לא רק של הכאן ועכשיו אלא גם להמשך המערכה נגד הכאב, שיכולה להיות ארוכה לפעמים.

אז לאלו מכם שסובלים מכאב קשה ו/או ממושך הנה התקציר:

  • למדו מה הכלים שיכולים לעזור לכאב שלכם.
  • נסו להשתמש באמצעים לא תרופתיים קודם כל.
  • מצאו את הדרך לעשות איזושהי פעילות גופנית.
  • השתדלו "לחיות טוב"- להוסיף לחיים שלכם כיף ולהוריד סטרס.
  • ואם אין ברירה ומשתמשים בתרופות – להתחיל בקלות ולהשתדל להישאר איתן.

הסרטונים הבאים יכולים לתת מושג טוב יותר על מה זה כאב ואיך להתמודד אתו:

מה זה בעצם כאב?

איך להתמודד עם כאב כרוני?

אני מאוד ממליץ לראות אותם, הם גם ממש לא ארוכים.

והנה קישור לכתבה המקורית. 

בקיצור – כאב עיקש זו בעיה, אבל חשוב לא להיכנע למשככי כאבים כדי לטפל בו בצורה הטובה והבריאה ביותר.

זו התמודדות לא פשוטה, אנחנו כאן כדי לעזור לכם!!! גם אם רק לשאלה…

קראו עוד: על תרופת הפלא לחיים בריאים  ומה אתם באמת יודעים על כאב?

היה מעניין? יש עוד המון כתבות מעניינות בבלוג שלנו! אתם מוזמנים להציץ 😎

רוצה לשתף? בשמחה!

כאן המקום לתגובות ושאלות - אנחנו תמיד עונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להכיר או לקבוע תור? אפשר מכאן:

צרו קשר

דילוג לתוכן