כאב ברכיים זו אחת התלונות הנפוצות בטיפולי פיזיותרפיה.
כאב ברכיים יכול להיות אירוע חד פעמי חולף או כאב כרוני מטריד ומגביל שנמשך חודשים ושנים רבות, יכול להופיע במבוגרים, בצעירים ואפילו בילדים. הוא מציק לספורטאים מקצועיים וגם לאלופי כורסאות ששולחים את הi-robot שיביא להם עוד גלידה מהמקרר.
בקיצור- כ ו ל ם .
למה המגוון הגדול הזה?
לכאב הברכיים סיבות רבות ומגוונות – קרע במיניסקוס, קרע ברצועה, עומס ייתר באימונים, ניוון של הסחוסים בשל חוסר בפעילות במשך השנים, תוצאה של גדילה מהירה בקרב ילדים ונערים, השמנה, חולשת שרירים מסוימים ועוד.
וכל אחת מהסיבות הללו עשויה להוביל בדרכה שלה לאותה תוצאה – ברכיים כואבות והגבלה בתנועה.
איך עוזרת פיזיותרפיה לכאבי ברכיים?
על ידי טיפול בשרירים בעיתיים, הורדת עומס מאזורים שונים בברך, הורדה של דלקתיות, טיפול בכאב עצמו באמצעים שונים, חיזוק ושיפור שליטה שרירית של השרירים הרלוונטיים ועוד.
אנחנו ב"אקטיבי – פיזיותרפיה במושבה" מחכים לברכיים שלכם! רק תבואו. ביחד אתכם ננסה להבין מה מקור כאבי הברכיים שלכם, איך ניתן להתגבר עליהם וכמה זמן זה עשוי לקחת.
אז זה ממש לא משנה אם מציק לכם הסחוס, המיניסקוסים, שריר הארבע ראשי או שקרעת רצועה. מה שחשוב זה שתחזרו לפעילות האהובה עליכם- ריצה, רכיבה או אפילו ישיבה מול הטלוויזיה, במינימום זמן וכאב.
אז קדימה, להרים טלפון! מחכים לכם.
נכתב ע"י יפתח אלמוג וענבר פרידמן פיזיותרפיסטים מוסמכים ע"י משרד הבריאות.
מכון "אקטיבי – פיזיותרפיה במושבה".
הכתף היא אחת מארבע האזורים השכיחים ביותר לכאבים בגוף.
סיבות רבות ומגוונות יש לכאב בכתף. בקרב ציבור הספורטאים- פריקות כתף, חבלות בכתף, עומס ייתר באימונים, וקרעים בגידים או בלברום – הן הסיבות השכיחות ביותר.
בקרב יתר האוכלוסייה- רבות מהפציעות בכתף הן על רקע ניווני – חולשה שרירית, החלשות גידי הכתף, יציבה לקויה והקרנות מהצוואר ודלקות באחד ממבני הכתף.
ככה זה כשכל העולם יושב לכם על הכתפיים…
הכתף היא המפרק הגמיש ביותר בגוף, ובשל היותו כזה הוא תלוי במידה רבה מאוד בתקינות המערכת השרירית המניעה אותו. החלשות שלה או עבודה לא מתואמת נכון בין השרירים השונים –יכולה להוביל לכאב ומגבלה משמעותיים גם מבלי להוביל לפציעות משמעותיות.
איך מטפלים בכאב בכתפיים?
אז קודם כל שומרים עליהן חזקות וגמישות בשמירה על פעילות סדירה שלהן ומניעת ניוון שלהם במשך החיים.
במקרים רבים יש נטייה לתלות את האשמה בכאב הכתפיים בדלקת ומשום כך נרשמות תרופות אנטי-דלקתיות רבות , בכדורים או בזריקות. חשוב לדעת שטיפולים אלו הם סימפטומטיים בלבד וברב המקרים לא "יתקנו" את הכתף ויחזירו אותה למסלולה התקין. תרגול מתאים הוא זה שיביא את הכתף בסופו של דבר בחזרה מהפציעה, מבלי להיגרר אליה שוב.
עיקר הטיפול בכאבי כתפיים הוא שמרני- הקלה על הכאב באמצעים שונים, שיפור הגמישות והכוח שלה, החזרת התנועה התקינה שלה ביחד עם המפרקים השכנים שלה וכל מערכות התנועה שמשתתפות אתה.
אז במשפט אחד – איך מטפלים בכאב הכתף?
להרגיע את הכאב, לחזק את השרירים, לשמור על יציבה טוב ו"לחנך" את כל הנוגעים בדבר לתפקוד טוב יותר. או במילה אחת – פיזיותרפיה.
הכתף מציקה לכם? דברו איתנו, ונמצא ביחד איך אפשר לעזור לה.
לכולם כואב הצוואר!
טוב, זה ממש לא נכון אבל ככה זה נראה לפעמים, כי באמת הכאבים בו נפוצים מאוד בקרב רב האוכלוסייה.
הצוואר הוא צומת מאוד מרכזית בגוף, ומחבר בין הראש לכתפיים והגב, וכן הוא מאוד משפיע על כאבי ראש וכאבים במפרק הלסת, כאב בכתפיים ובגב, וכל טיפול באזורים האלו (ובכלל) צריך שתהיה בו התייחסות גם לצוואר.
צליפות שוט (WHIPLASH), פריצות דיסק, טורקטיקוליס, בלטי דיסק צוואריים – הם השמות החמים בקטגוריה, אבל הם לא תמיד הגורם היחיד לכאבים האלו. בסופו של דבר מדובר במערכת מאוד מורכבת של שרירים, חוליות, עצבים, רצועות, דיסקים ושאר ירקות, וכשמוסיפים עליהם ישיבה ממושכת, נהיגות ארוכות, את עומס החיים (כן, כבר הוכח שלחץ מתמשך משפיע על כאב בכלל ועל הצוואר בפרט) אז לא פלא שהצוואר כל כך צועק לפעמים. אפשר רק לברך על זה שאנחנו לא ג'ירפות…
אז איך אפשר לטפל בכאבי צוואר? קל! בפיזיותרפיה!
אחד הגורמים לכאבים הלא נגמרים בצוואר הוא העובדה שלאורך זמן הפעילות השרירית הצווארית יוצאת מאיזון, והטיפול בפיזיותרפיה מתמחה בהחזרת האיזון הזה. ביחד עם טיפול בשרירי הצוואר והסביבה, שיפור טווחי התנועה, שיפור היציבה והחזרת הכוח הכללי – הצוואר יכול לחזור לעצמו, ולהפסיק לכאוב.
חשוב! אין סיבה לסבול כל החיים מכאבי צוואר! צרו אתנו קשר ונשמח לעזור לכם להשאיר את הכאב מאחור!
למה הקרסול הוא מפרק כל כך עצוב?
אולי כי לא כולם מבינים כמה הוא חשוב??
תחשבו על זה- אתם מתעוררים בבוקר, ואחרי שסיימתם להתבאס על זה שצריך לקום, הדבר הראשון שאתם עושים הוא להניח את הרגלים על הרצפה. ואז כף הרגל היא הראשונה שפוגשת את הקרקע ומרגע שהתחלנו לזוז, הקרסול לא מפסיק לעבוד- להעביר את הכוחות והתנועה שהקרקע מפעילה עלינו למעלה להמשך הגוף, להריץ אותנו, להרים אותנו, לנחות ביציבות מכל מדרגה או קפיצה, ואפילו סתם לעמוד.
זה המון עבודה!
משום כך הפציעות בקרסול מאוד נפוצות.
הן בעיקרן פציעות של עומס יתר, כמו נקעים ומתיחות גידים ורצועות שונות שקשורות בכך. שברים בקרסול גם הם מאוד נפוצים, כמעט בכל הגילים.
גם פציעות של כף הרגל והברך – מדורבן (plantar paciitis), כאבים שונים בכפות הרגלים, פציעות מיניסקוסים בברך, קרע בשריר התאומים וקרעים ודלקות בגיד האכילס – מאוד מאוד קשורים לקרסול.
אחד הדברים שמשפיעים לרעה על כל הפציעות שהזכרנו למעלה הוא חוסר טווח הכיפוף בקרסול.
זה יכול להיגרם מפציעה ישנה של הקרסול או הברך, מנעלים לא מתאימות, עומס אימונים גבוה מדי ועוד, ולכן זה מאוד חשוב לטפל בכל פציעה של הקרסול ולא להזניח אותה.
אז אם לסכם – הקרסול הוא מפרק שמהווה צומת תנועתית מאוד חשובה לכל פעילות ספורטיבי שהיא, וגם לפעולות היומיומיות. הוא נוטה לסבול מחוסר גמישות וחולשה, וכשהוא סובל – אתם לא תפספסו את זה – הפציעות לא יאחרו לבוא.
אבל – הקרסול הוא בסך הכל מפרק די נוח לטיפול- תשקיעו בו תשומת לב ועבודה, תלכו אתו לפיזיותרפיה, והוא יחזור להיות סוס העבודה השמח שאתם הכרתם כל השנים…
אז יאללה, קפצו אלינו לטיפול!
איך מתפתחת בעיה במפרק הלסת (TMJ)?
זה מתחיל בצורות שונות- לאחד הלסת תיתקע בדיוק כשהוא פותח את הפה לביס בהמבורגר שלו, לאחת זה יגיע לאחר חודשים שהיא חורקת או מהדקת שינים בזמן השינה, ולאחרת זה יופיע כחלק מכאב צווארי או כאבי ראש.
מה בעצם קורה בבעיה במפרק הלסת?
תופעה זו (Temporo-Mandibular Disorder או בקצרה TMD) כוללת בתוכה כאבים באזור מפרק הלסת והפנים, מגבלה בפתיחת הלסת, קושי בלעיסה או בפיהוק, הידוק שיניים (bruxisem) וקליקים במהלך פתיחת הלסת. פיזיותרפיה היא שיטת טיפול יעילה לבעיות מפרק הלסת.
למה זה קורה?
מגוון רחב של סיבות – יציבה לקויה, ליקויים בתפקוד הצוואר, טראומה כגון חבלה חיצונית או תאונות דרכים (פציעת צליפת שוט – whiplash), סטרס ועוד.
האם ניתן לפתור את הבעיה הזו?
בוודאי! והיופי בזה הוא שחלק מזה הוא בידיים שלכם, רק צריך לדעת מה לעשות.
אם אתם סובלים מכאב או בעיה במפרק הלסת – דברו אתנו. אין סיבה שתמשיכו לסבול מאחת ההנאות הגדולות של החיים (אני מדבר על אוכל כמובן…)!
התקשרו עוד היום ל"אקטיבי" ונעזור לכם לחזור ללעוס המבורגרים, גזרים ותפוחים כבעבר.
נכתב ע"י יפתח אלמוג וענבר פרידמן פיזיותרפיסטים מוסמכים ע"י משרד הבריאות.
מכון "אקטיבי – פיזיותרפיה במושבה".
חלק מהציבור מכיר טוב מדי את המצב הזה שלפעמים נקרא גם וורטיגו – סחרחורת נוראית שמתרחשת בשכיבה או במעבר לתנוחות שונות. הסחרחורת הזו מגבילה מאוד וגורמת לתחושות נוראיות – "גיהינום" כמו ששמעתי פעם מטופל מכנה אותה.
אבל למצב הנוראי הזה יש טיפול והוא אפילו די פשוט במקרים רבים, אם אובחן נכון על ידי פיזיותרפיסט שהוכשר לכך.
אז קודם הסבר קצר – מה זו הסחרחורת הזו בעצם?
המערכת הוסטיבולרית ממוקמת באוזן הפנימית (בשני הצדדים) ותפקידה לספק למח מידע על תנועת הגוף שלנו במרחב. לפעמים קורה שהמערכת נפגעת או יוצאת מאיזון ואז המידע שהיא מספקת למח מתנגש עם מידע אחר שהמח מקבל, והתוצאה היא תחושה של סחרחורת חזקה. המחלה הזו נקראת "סחרחורת תנוחתית שפירה " (BPPV). במקרים רבים המצב מלווה בחוסר שווי משקל ובחילות והקאות.
איך הטיפול שלנו יעזור לסחרחורת שלכם?
יפתח אלמוג הוא פיזיותרפיסט שהוסמך לטיפול בסחרחורות. במהלך הטיפול הוא יבצע אבחון של מקור הסחרחורת. לאחר שנקבע המקור יפתח יטפל בו וידריך אתכם איך להתנהל בצורה נכונה כדי לפתור את הבעיה. הטיפול כולל בדרך כלל סדרה של תנוחות בהם יש להישאר לזמן מסוים.
להמשך קריאה בנושא סחרחורות ניתן ללחוץ כאן
סובלים מסחרחורת/ ורטיגו?
אל תחכו, תתקשרו ל"אקטיבי – פיזיותרפיה במושבה" ונשמח לעזור לכם לצאת מהמצב הלא נעים הזה.
נכתב ע"י יפתח אלמוג וענבר פרידמן פיזיותרפיסטים מוסמכים ע"י משרד הבריאות.
מכון "אקטיבי – פיזיותרפיה במושבה".